TREBALLEM L’EMPATIA:La jirafa Esther, en Jano, el dragó i el camí de les emocions

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/sites/web/elsxiprerscat/www/wp-content/themes/fluida/includes/loop.php on line 270

TREBALLEM L’EMPATIA:La jirafa Esther, en Jano, el dragó i el camí de les emocions

Avui hem fet, a la classe de segon, una sessió de LLIBRE-FÒRUM. Sempre que acabem la lectura col.lectiva d’un llibre, en parlem i relacionem el que hem llegit amb la nostra experiència viscuda, amb el que sentim, amb el que pensem, amb el que fem…Avui, han circulat moltes emocions en el grup. Hem parlat del llibre “En Jano i el dragó” i “La jirafa del coll curt” perquè havíem fet alhora, dins del grup, dues lectures diferents, però que tracten del mateix tema.

En el primer llibre, el protagonista, en Jano, és un nen grassonet que és la riota d’algun company. En Jano es troba un dragó el qual també pateix pel mateix motiu.

 

 

 

El segon llibre tracta d’una jirafa, la jirafa Esther, que té el coll més curt que les seves companyes; a ella també li passa el mateix.

Hem fet servir el camí de les emocions per ajudar a expressar i a comunicar als altres els sentiments que havian provocat alguns passatges dels llibres.

Totes i tots els nens han pogut fet aquest treball triant una emoció i explicant el moment del conte que els havia emocionat en un o altre sentit: alegria, tristor, por, ràbia, amor. En molts moments han pogut relacionar la lectura amb experiències viscudes i ho hem pogut compartir entre tots i totes.

Després, han fet un dibuix ràpid, lliure, espontani, vinculat al moment màgic que estàvem vivint en el grup.

Hem estat d’acord que havia estat una sessió molt bonica i profitosa.

( Us he de dir que jo també m’he emocionat en algun moment)

Demà us penjo algun dibuix….ara és tard!

Deixa un comentari