BENVINGUDA DE LES LLUNES
La primera festa de l’any és la Benvinguda a les Llunes. Les famílies d’Estrelles (I4) són les encarregades d’organitzar-la i els alumnes de sisè són un dels protagonistes perquè preparen un regal per a cadascuna de les Llunes. Es tracta d’una festa oberta a les famílies que acaba amb un fantàstic espectacle de clown a càrrec d’alguns pares/mares de l’escola.
CASTANYADA
La festa de la Castanyada és interna i es celebra la tarda abans de l’1 de novembre. Els alumnes de sisè preparen jocs per a la resta d’infants i tota l’escola es reuneix a la terrassa per menjar castanyes, dansar i cantar.
NADAL
Per Nadal arriba el Fumera, l’ajudant del Tió, i omple el parvulari d’ulls que tot ho observen. Els nens i nenes de Sols (I5) van a buscar el Tió al bosc i després d’alimentar-lo bé, tots els grups de parvulari, de primer i de segon el fan cagar el darrer dia del trimestre. Els infants de tercer a sisè celebren l’amic invisible amb regals confeccionats per ells mateixos.
CARNESTOLTES
Carnestoltes arriba a Els Xiprers per posar-ho tot del revés. Durant una setmana els alumnes, les mestres i les famílies confeccionen les disfresses, les del parvulari es fan durant les tardes a l’escola i a partir de primer es confeccionen a casa i a l’escola. Com mana la tradició, els nens i nenes segueixen cada dia les ordres del Carnestoltes, avui en pijama, demà amb els cabells de colors, etc. Els alumnes de sisè són els encarregats de preparar aquestes ordres.
La festa acaba amb la tradicional rua a la terrassa i les actuacions dels diferents grups. Les famílies de tercer són les convidades d’honor i poden gaudir dels balls i coreografies que prepara cada grup. Mira els vídeos del Carnestoltes 2017/18 i Carnestoltes 2021/22.
DIA DEL BRICOLATGE
El dia del bricolatge se celebra pels volts del març amb l’objectiu de fer millores a l’escola. Les famílies de 4t són les encarregades d’organitzar la festa. L’equip de mestres identifica aquelles tasques a desenvolupar per posar maca l’escola i es convoca a les famílies un dissabte.
SANT JORDI
Per Sant Jordi cada cicle organitza diverses activitats i/o tallers durant el mes d’abril: representacions teatrals, intercanvi de llibres, decoració de punts de llibre, tallers d’escriptura, etc. I el mateix dia 23 els més grans celebren el seu Certamen literari.
FESTA DE LA PRIMAVERA
Al mes de maig arriba la gran festa de l’escola. L’organitzen l’equip de mestres i les famílies de sisè. Cada grup classe prepara una actuació de música, dansa, teatre…, s’exposen els treballs dels infants en algunes aules i les famílies de sisè preparen menjar per recaptar diners pel viatge de fi de curs. La festa s’allarga durant tot el dia i acaba amb una gran rotllana de persones ballant les danses del món.