PMF – Projecte Autogestió Menjador

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/sites/web/elsxiprerscat/www/wp-content/themes/fluida/includes/loop.php on line 270

PMF – Projecte Autogestió Menjador

Qüestions més freqüents
Hem recopilat les preguntes que més ens han fet arribar durant el procés de gestació del projecte per resoldre
els dubtes de tothom

  • Per què volem dur la gestió directa de la cuina?

Perquè estimem els nostres fills i estimem l’escola, creiem que eliminant la
intermediació d’una empresa tots hi guanyarem. La nostra finalitat no és fer diners
sinó alimentar infants de forma saludable, educant-los en l’amor i el respecte a
l’alimentació, els aliments i la terra on es conreen, i creant hàbits saludables que
considerem que han de formar part de l’aprenentatge dels infants durant l’etapa
escolar.

  • Per què hi participen aquests pares i mares de l’escola?

Fa un any, la coordinadora de l’AMPA va obrir una convocatòria per dur a terme
l’autogestió i s’hi van presentar dues propostes. D’una banda, la de l’Úrsula Ortiz,
mare de Llunes i 1r, juntament amb l’empresa 9natural cuina, i de l’altra de l’Eva
Lecha, mare de 4t i cuinera, amb la cooperativa menjador Ca la Rosa. Tanmateix la
coordinadora va considerar que fer el canvi d’una empresa per una altra
continuava tenint-nos lligats i que calia avançar cap a una gestió directa del servei.
L’Úrsula i l’Eva van decidir unir esforços i s’hi va afegir també en Matías Luna (pare
de 2n), que ja fa tres cursos que és membre de la comissió, i darrerament en Marc
Picanyol (pare de Estrelles i 3r), tots dos cuiners. Amb el suport de la Comissió de
Menjador, i vetllats per la coordinadora de l’AMPA, han acabat de bastir el projecte.

  • S’apujarà el preu del menú?

Una de les prioritats del projecte és garantir el preu del menú en 3,96€ diaris. Per
aconseguir-ho, hem previst que els sous dels treballadors siguin inicialment
baixos, i hem concentrat la despesa en matèria prima, perquè l’altra gran prioritat
és arribar a oferir un 100% de menjar ecològic, de temporada i de proximitat.
L’AMPA i l’escola tenen un fort compromís en vetllar pel bon desenvolupament del
projecte i això implica mantenir el preu del rebut.

  • Què passarà amb les cuineres que tenim ara?

L’assemblea de l’AMPA va decidir que calia vetllar pel futur de la Luisa i la Mari. Els
membres de la comissió s’han reunit amb elles i amb Campos Estela i seran elles
les que decidiran el seu futur. Un mes abans de la finalització del servei, Campos
Estela sabrà si pot reubicar-les i a on. Si s’integren al projecte, les seves condicions
laborals continuaran sent les d’ara.

  • Què passarà quan els fills dels implicats acabin la seva etapa als Xiprers?

El projecte de gestió directa començarà a funcionar el curs 2016-17 com un procés
a llarg termini. El nou model s’implementarà amb el grup de Llunes i anirà creixent
amb ells. El compromís de l’Úrsula, l’Eva, el Mati i en Marc és amb l’escola i
continuaran treballant-hi.

  • Com es cobriran les baixes laborals?

Hem previst un fons de contingència. En el projecte hi ha implicades persones que
no hi treballaran, però que són cuiners o tenen relació amb l’hoteleria, i si cal
poden fer suplències. Si cal cobrir una baixa, prioritzarem la contractació de pares
o mares de l’escola.

  • Què aporta aquest projecte?

1. Un control de la procedència de tots els aliments i, en la majoria dels casos,
comprar als productors sense intermediaris
2. L’elaboració artesanal de tots els àpats
3. La possibilitat de decidir entre totes les famílies de l’escola com gestionem
el que els nostres fills mengen cada dia
4. La reinversió en l’escola de l’aportació econòmica de les famílies.
5. La possibilitat de donar feina a pares i mares de l’escola
6. Que el servei de cuina passi a formar part de l’escola de manera activa en
els esdeveniments del centre i com activitat curricular
7. El compromís dels pares i mares que formen el projecte i la seva implicació
personal amb la canalla i la línia educativa dels Xiprers

Deixa un comentari