VISITA AL CRAM

VISITA AL CRAM

Dimarts passat vam anar a visitar el CRAM i ens ho vam passar molt bé. A continuació us deixem dues notícies que vam escriure per explicar-vos tot el que vam aprendre!

RESCAT DEL DOFÍ  (Guillem)

Si et trobes un dofí a la sorra de la platja has de trucar al 112. Després et pregunten si té els ulls oberts o tancats i tu els hi respons. Sobretot no esveris al dofí. Agafes una tovallola i el tapes d’una forma especial que no li toquis l’aleta dorsal ni l’espiracle i fas una barrera perquè ningú s’hi acosti. Arriba el Cram i ells li posen una vacuna, el mesuren, li treuen els plàstics que pugui tenir, li treuen sang i el posen a l’aigua amb el transportador.

LA TORTUGA (Mauro)

De tortugues només hi ha 7 espècies en tot el món; en el Mediterrani només 3. Les tortugues de mar tenen els pulmons a la closca per flotar a l’aigua. Les femelles tenen la cua molt curta i les ungles també. 

TORTUGUES DEL CRAM (Myrti)

Vam conèixer una tortuga que li faltaven dues aletes perquè va xocar amb un barco i li va tallar les aletes. Quan et trobes un dofí o una tortuga has de trucar al 112 i mirar que no es posin nerviosos. 

A REVEURE!

Les nenes i els nens de 2n