Els dilluns a la tarda els companys i companyes del cicle Freinet ens reunim per compartir una estona de tallers. Menuts i grans gaudeixen plegats de cinc propostes diferents.
Com va definir l’artista Ester Ferrer, la performance és l’art de l’espai, el temps i la presència
Amb la nostra acció, a través del moviment i la imaginació, hem creat art efímer. Viscut i guardat en la nostra memòria.
Aquest any ho hem fet a partir de performances realitzades per un sol artista, Nick Caves (no confondre amb el músic)
Tot comença per una proposta molt oberta. Es realitza la performance i posteriorment es comenta en rotllana l’experiència, tant a nivell tècnic com emocional. Finalment expliquem la performance original per tal que els infants entenguin la connexió amb el que han fet.
TALLER FET A MÀ
Al taller de fet a mà, els infants pensen i dissenyen un patró per decorar una carpeta feta amb cartró reciclat. Primer, dibuixen el seu disseny en un full, després el reprodueixen sobre un tros de cartró. Tot seguit, fan forats amb un punxó per preparar el camí que seguirà el cosit. Amb agulla i llana del color que més els agrada, comencen a cosir el patró. Un cop han practicat la tècnica, cusen el seu disseny final i personalitzen la carpeta amb el seu toc únic!
TALLER DE JOCS DE TAULA
Els jocs de taula són una eina excel·lent per mantenir la ment activa, fomentar la sociabilització i gaudir de moments agradables entre els integrants dels taller, infants de primer, segon i tercer.
Alguns dels aspectes més rellevants del taller de jocs de taula són treballar la integració de les regles, el torn i espera, l’empatia i la capacitat d’adaptació.
TALLER DE ” FOTOGRAFIA SONORA”
El taller de “Fotografia sonora” comença presentant algunes fotògrafes interessants per tal d’inspirar als infants i ajudar-los a decidir el tema que volen triar per la seva producció. Treballen en parelles i cadascuna escull si volen centrar-se en el cos humà, el cosmos o el bosc. Llavors sortim al bosc per fer moltes fotos i, així, poder familiaritzar-se amb les càmeres digitals.
En la segona sessió visualitzem les fotos que han fet, les comentem, i cada parella tria una per fer la seva composició. Els oferim diferents textos (lletres de cançons) i trien aquell que s’adapti més a la seva imatge.
Per acabar, editem cada foto amb el text pertinent i escoltem la música que l’acompanyarà. Ara ja tenim una fotografia sonora!
TALLER DE REPTES COOPERATIUS
En el taller de Reptes Cooperatius trobem un repte motriu, que és un problema escrit, i un material d’esport. Llegim què ens demana i pensem com podem solucionar-ho entre totes les persones del grup, seguint les condicions i normes que ens proposa el repte. En aquest taller, llegim i escoltem amb atenció, pensem en solucions als problemes comptant amb tothom, proposem idees originals i sumem amb les de les altres, incloem a totes, ens esforcem i perseverem per aconseguir assolir el repte, tot això ho fem de manera cooperativa perquè sabem que podem comptar amb els altres i perquè cadascú suma i aporta coses positives al grup.