Impressions botàniques en Cianotípia

Impressions botàniques en Cianotípia

El primer que vam fer va ser conèixer a l’Anna Atkins Atkings. Era una botànica anglesa a la que li agradaven molt les plantes i sense sortir de Regne Unit va aconseguir recopilar moltes perquè el seu pare treballava al British Museum i tenia molts contactes que podien portar-li diferents mostres.

Va descobrir les cianotípies a l’arquitectura i va decidir aplicar-ho a la recol·lecció de plantes i flors. L’Anna dibuixava molt bé, però d’aquesta manera, s’aconseguia una representació real i ràpida de les plantes. A més eren molt boniques. Va fer el primer llibre de “fotografia” al 1843.

La classe de 5è vam voler fer el nostre propi llibre de cianotípies. Per això vam anar a observar les plantes del nostre bosc. Vam agafar petites mostres que vam enganxar a la nostra llibreta de fotografia. A part de descobrir els seus noms científics i vulgars vam parlar molt de l’estètica de la natura. Com s’organitzaven les fulles, quina textura i color tenien, com eren les seves flors, on creixien… Vam recollir petites mostres a la nostra llibreta de fotografia.

El dia 19 d’abril, vam tenir la sort de comptar amb un bon sol i vam realitzar el procés d’impressió.

Les nostres cianotípies i les de 15 escoles més de Barcelona estaran exposades a la “Casa Golferichs, el Xalet”. Us convidem a visitar-la del 26 de maig al 17 de juny. Animeu-vos!

Per veure les fotos del procés