En defensa del Model d’Escola Inclusiva

Malgrat els avenços innegables dels darrers anys per avançar cap un model d’escola inclusiva i amb l’aval de les línies de recerca més sòlides, les entitats representants del sector de la discapacitat, hem detectat que existeixen indicadors que ens fan pensar que aquest model podria estar en perill i per això demanem al Departament d’Ensenyament

– Que presenti públicament una definició clara de les línies estratègiques del Model Educatiu que pretén l’actual govern.

– Que es faci costat a la tasca dels Centres d’Educació Especial com a proveïdors de serveis de suport a l’escolarització dels alumnes amb necessitats educatives especials, tal i com es reflecteix a la LEC.

– Que defensi, d’acord amb el Model d’Escola Inclusiva, l’atenció a la diversitat basada en el principi d’inclusió i d’igualtat d’oportunitats, posant a l’abast dels alumnes els recursos necessaris per tal de fer possible la seva participació en entorns escolars ordinaris.

– Que es realitzin les esmenes necessàries en les Instruccions del curs 2012-13 per tal que es reflecteixi l’existència de l’Escola Inclusiva.

“No exigim el creixement, sinó el manteniment dels recursos i serveis que, fins ara, s’estaven aplicant per a garantir una educació de qualitat als alumnes amb necessitats educatives especials”.Estem convençuts que el Govern de Catalunya, seguirà apostant per un model d’escola inclusiva i pel manteniment dels recursos i serveis que, fins ara, s’estaven aplicant per a garantir una educació de qualitat als alumnes amb necessitats educatives especials.

Descarrega’t el manifest en PDF.

SIGNA LA PETICIÓ A LA HONORABLE CONSELLERA IRENE RIGAU, Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, PER A QUE ES DEFENSI EL MODEL D’ESCOLA INCLUSIVA

(textos extrets de la pàgina http://www.change.org/es/peticiones/escola-inclusiva)

(Imatge extreta del blog http://escolainclusivaesmou.blogspot.com.es/)

 

Deixa un comentari