AQUEST CURS NO COMENÇA AMB NORMALITAT i a Els Xiprers menys.

AQUEST CURS NO COMENÇA AMB NORMALITAT degut a les retallades que està aplicant el Departament d’Ensenyament:

Molt greu (EN EL NOSTRE CAS):
AVUI dia 10 de setembre ens ha arribat de manera no oficial que el projecte d’Escola Inclusiva amb l’escola ASPASIM a les escoles públiques s’ha acabat per decisió del Departament. No ens ho han comunicat oficialment però ja està decidit per part d’ells. Comencem el dimecres amb tots els nens i nenes sense que des del Consorci d’Educació s’hagi donat una explicació sobre aquesta brutal decisió d’acabar amb un projecte del que tots participàvem, i sense que s’hagi plantejat com es resolt l’atenció a aquests nens i nenes que formen part com tots els altres de la nostra escola. Aquesta guillotinant decisió endemés ens arriba a un dia de començar. Restem pendents de la proposta que pensa fer el Departament per apedaçar la manca de responsabilitat i l’enorme negligència de portar a terme aquestes decisions en aquest moment i sense valorar aquests més de 10 anys d’experiència. La mestra Mariona Batllori que tots coneixem desapareixerà del nostre claustre després d’haver treballat pel projecte comú amb eficàcia, professionalitat i absoluta dedicació. Fins i tot el treball que ella ha fet abans de començar el curs amb determinades famílies noves no es té en compte. Estem indignats com a persones i com a mestres que hem treballat i seguirem treballant per tal de que l’escola sigui una escola per a tothom. I plantejarem accions concretes a partir d’ara i en aquest punt demanem a totes les famílies que lluitin amb nosaltres per tal de que no ensorrin aquest pilar del projecte del nostre centre.

• Les baixes de l’anterior curs per maternitat no han estat cobertes fins el dia 12 de tal manera que els mestres substituts arriben al primer dia en que comencen les classes sense tenir cap coneixement previ sobre el nostre centre i el seu projecte, per altra banda tampoc els coneixem nosaltres per a decidir quina és la tutoria més adequada en funció de les seves aptituds, experiència, etc…és a dir ens afecta a la previsió i planificació del curs. En aquest supòsit a l’escola teníem 3 baixes que no seran cobertes fins al 12 i som 14.5 mestres en total.

I cal afegir el següent que és més general ( per a tots els centres)

• Acomiadament del professorat interí.
• Ens han tret un mestre apart de la mestra d’ASPASIM
• En cas de malaltia o de llicència sense sou del professorat, no enviar substituts fins al cap de dues setmanes de baixa o llicència sense sou.
• Augment de ràtio amb la conseqüent pèrdua de grups.
• Disminució de la plantilla i dels recursos per atendre la diversitat de l’alumnat.
(en el nostre cas s’han retallat les hores de vetlladores malgrat tinguem més alumnes amb necessitats educatives especials)
• Modificació de l’horari lectiu.
• Absència de formació pels mestres.

Davant les retallades a l’escola pública que està aplicant el Departament d’Ensenyament, pensem que hem de buscar fórmules que ens convencin per tal d’expressar el malestar que tots tenim. No pot ser que esdevinguem invisibles i no diguem res. Ens sembla que cal que ens sumem a les iniciatives que tinguem més abast i que siguin més visibles.
És per això que us proposem adherir-nos a la xiulada col•lectiva de les escoles convocada per aquest dimecres 12 de setembre a ¼ de 2 al semàfor del Baixador de Vallvidrera, amb cassoles i xiulets farem molt soroll mestres i famílies per manifestar el nostre desacord amb les mesures que s’estan aplicant i per mostrar la nostra preocupació per com s’està hipotecant el desenvolupament de la nostra societat per les pròximes generacions. També penjarem una pancarta amb el lema AQUEST CURS NO ÉS NORMAL o d’altres sobre aquesta lamentable temàtica.

Equip de mestres i AMPA
Barcelona, 10 de setembre de 2012

One Comment

  1. Marina

    Fa MOLT de mal veure el que li estan fent a la meva escola (i a totes les altres)… Gràcies a projectes com el de col·laboració amb ASPASIM, vaig créixer amb la magnífica oportunitat de compartir la vida amb certa gent que m’ha ajudat a intentar seguir el bon camí a la vida. Mai oblidaré el Cisco, un gran amor a la meva vida que ja va deixar aquest món un 30 de març de fa molts anys. Em dol desmesuradament saber que a partir d’ara als Xirpers costarà una mica (força) més conèixer la realitat i conèixer què és entendre, respectar i estimar els demés. És molt trist saber que un altre Cisco, un altre Alex, una altra Montse, un altra Anna, un altre José i una altra Clàudia i els nous nens dels Xiprers ja no podran fer camí junts.

Deixa un comentari